Vraag & Antwoord

DE ROEST VERWIJDERAAR VOOR DE 21ste EEUW

VRAAG: 

HOE WERKT HET ?

ANTWOORD: 

EVAPO-RUST™ werkt door selectieve chelatie, dit proces waarbij een grote synthetische molecuul een verbinding aangaat met metalen en deze in de oplossing vasthoud . De meeste chelaten binden verschillende metalen, de actieve ingrediënten in EVAPO-RUST™ binden uitsluitend  aan ijzer, het kan ijzer van ijzeroxide verwijderen, maar is te zwak om ijzer van staal te verwijderen, Daar het ijzer te sterk gehecht is aan het staal.

 

VRAAG: 

MOET HET GEROESTE DEEL COMPLEET SCHOON ZIJN ,VOORDAT HET ONDERGEDOMPELD WORDT ?

ANTWOORD:

Nee. EVAPO-RUST™ heeft ontvetters welke olie & vuil penetreert, maar vervuiling  vertraagt  het proces. De vervuiling moet eerst worden doorbroken voordat EVAPO-RUST™ in  kontakt kan komen met de onderliggende roest , vervuiling zal ook de gebruiksduur van EVAPO-RUST™ verkorten, zwaar vet /olie & vuil dient dan ook verwijderd te worden, voor dat u  gaat ontroesten.

 

VRAAG: 

VERWIJDERD EVAPO-RUST™BLAUWSEL & ANDERE OXIDE  COATINGS ?

ANTWOORD:

Ja.   EVAPO-RUST™ verwijderd  deze in ca 30 minuten (afhankelijk van  het  type) Anodisering  wordt niet verwijderd , poedercoating / verf , wordt niet verwijderd, behalve wanner er oxides in de verf zitten.

 

VRAAG:

KAN IK  KOPER, MESSING, ALUMINIUM REINIGEN MET EVAPO-RUST™ ?

ANTWOORD:

Nee,   het maakt geen enkele van deze metalen schoon & tast deze ook niet aan!,  EVAPO-RUST™ tast  ook geen rubber, plastic, kleding of glas aan.

 

VRAAG:

IK KRIJG EEN ZWARTE LAAG OP SOMMIGE ONDERDELEN, NA DAT IK EVAPO-RUST™ HEB GEBRUIKT, WAT IS DAT & HOE VERWIJDER IK DAT ?

ANTWOORD:

Het zwarte is koolstof van het staal, in het algemeen wordt koolstof houdend staal gebruikt in delen die flexibel zijn , zoals boren, veren, bouten, zaagbladen, gereedschap, etc. Carbon staal & gereedschapstaal  welke ontroest worden , krijgen een donkere oppervlakte,welke meestal direct eenvoudig met een doek afgeveegd kan worden.

 

VRAAG:

KAN IK EVAPO-RUST™ SPUITEN OP EEN ROESTIG OPPERVLAK?

ANTWOORD:

Nee,  EVAPO-RUST™ werkt alleen in vloeibare vorm , wanneer opgespoten, het water in EVAPO-RUST™ verdampt voor dat het ontroesten aanvangt , maar kan wel opgespoten worden om verder roesten te voorkomen (tot ca 4 weken tegen roest beschermt).

 

VRAAG:

HOE KAN IK HET GEBRUIKEN OP EEN OPPERVLAKTE WELKE TE GROOT IS OM ONDER TE DOMPELEN ?

ANTWOORD:

Dompel een spons in EVAPO-RUST™ plaats de spons op het geroeste oppervlak, wikkel in plastic en tape het geheel af met plakband, om te voorkomen dat de EVAPO-RUST™ verdampt, verwijder na ca. 24 uur, en spoel af met water.

 

VRAAG:

HOE VEEL MATERIAAL KAN IK MET EVAPO-RUST™  ONTROESTEN ?

ANTWOORD:

Ca. 4 liter  verwijdert roest van ca. 135 kg  licht geroest staal, als een deel van het bad verdampt, kunt u het met gewoon kraanwater bij vullen.

 

VRAAG:

WANNEER WEET IK OF EVAPO-RUST™  UITGEWERKT IS ?

ANTWOORD:

Het bad is dan compleet zwart geworden , en werkt niet meer.

 

VRAAG:

HOE KAN IK DE AFGEWERKTE OPLOSSING AFVOEREN?

ANTWOORD:

Wanneer EVAPO-RUST™ uitgewerkt is, bepaald alleen het ijzer gehalte in de oplossing de manier van afvoeren, in de meeste gevallen kan het gewoon in het riool gespoeld worden.

 

VRAAG:

IN WELKE VERPAKKINGEN IS EVAPO-RUST™ LEVERBAAR?

 ANTWOORD:

Het is leverbaar in 1 liter, 4,8 liter (Gallon), 5 Gallons, 55 Gallon Drums & 275 Gallon Totes.

 


This page, and all contents, are Copyright © 2003 by evapo-rust.nl, Amsterdam, the Netherlands
RoVa

E-mail info@evapo-rust.nl     visitors : graphical counter